
Güzel Sanatlar Fakülteleri yetenek sınavları adı üstünde yeteneklerinizi değerlendirerek üniversiteye kabul edilip edilmeyeceğinizi belirler. Yetenek sınavlarında öğrencileri birbirinden ayırt edecek ve eleyecek sorular sorulur. Güzel sanatlar fakültesi yetenek sınavlarına hazırlanacak olanların da en çok merak ettikleri konular; sınavda neler sorulacağı ve sınava nasıl hazırlanmaları gerektiğidir.
Sınav sistemi genelde aynı olsa da bazı okullarda farklılık göstereceği için öğrenciler nasıl çalışacaklarını kestiremeyebilirler. Bu nedenle profesyonel bir desteğe ihtiyaç duyacaklardır. Güzel sanatlara hazırlık kursu da bu noktada devreye girerek öğrenciye yol gösterir.
Güzel sanatlara hazırlık kursları kapsamında eğitim alan ve sınavlara hazırlanan adaylar ayrıca sayfamızdaki önerileri dikkate alarak yetenek sınavlarında başarıyı yakalayabilirler. Bunlar:
Hedefinizi Belirleyin!
Güzel sanatlara hazırlık kursları eğitmenleri ve danışmanları bu konuda sizlere yardımcı olacaklardır. Ancak sizler de yeteneklerinizin farkına vararak hedeflerinizi önceden belirlemelisiniz. Hangi üniversitede ve hangi bölümde okumak istediğinize karar vermelisiniz. Böylece hedefinize yönelik bir çalışma programı belirleyebilir, güzel sanatlara hazırlık eğitiminizi de alanınıza uygun olarak alırsınız.
Disiplinli Bir Şekilde Çalışın!
Güzel sanatlar fakültesi yetenek sınavlarına hazırlanırken disiplinli çalışmayı ilk planda tutmalısınız. Evet gençsiniz, gezip dolaşmak ve arkadaşlarınızla vakit geçirmek istiyorsunuz ancak her sene 5 bine yakın öğrencinin başvurduğu ve sadece %10’luk kesiminin üniversitelere kabul edildiği sınavlardan başarıyla çıkmak istiyorsanız çok çalışmanız gerekecek.
Sınava ne kadar zamanınız kaldığını hesaplayın ve haftalık program yapmaya özen gösterin. YGS sınavına hazırlanmanın yanında vakit buldukça sürekli derslerde öğrendiğiniz konular hakkında çizim yapın. Ödevlerinizi ve sorumluluklarınızı aksatmayın, zamanınızı boşa harcamayın.
Sınava gireceğiniz üniversitenin daha önceki yetenek sınavlarında sorduğu soruları inceleyin, bu soruları çözmeye çalışın ve eğitmenlerinizden yorumlarını isteyin. Eğer programınızı hazırlayamıyorsanız eğitmenlerinizden yardım isteyin.
Kendinize İnanın!
Güzel sanatlar fakültesi yetenek sınavlarına hazırlanan öğrenciler jüri karşısına çıkacakları için oldukça heyecanlı olurlar. Hatta elleri titrer, kalem bile tutamazlar. Güzel sanatlara hazırlık kursu eğitmenleri ve danışmanları öğrencilerine ilk olarak kendilerine güvenmelerini öğretirler. Öğrencinin kendine inanması ve güvenmesi sınavdaki stresini azaltır ve başarısını yükseltir.
Güzel sanatlara hazırlık kursu sırasında gelişiminizi takip ederek, ilk ve son çalışmalarınız arasındaki farka bakarak kendinize olan inancınızı yükseltebilirsiniz. Üniversiteyi kazandığınızı hayal etmeniz de işinizi kolaylaştıracaktır. Hatta ilerde mesleğinizi nasıl icra edeceğinizi düşleyerek de sınav hazırlık sürecini başarıyla atlatabilirsiniz.
Stresinizi Yenin!
Güzel sanatlar fakültesi yetenek sınavlarına hazırlanırken stres en büyük düşmanınız olacak. Bu nedenle stresinizi yenmenin yollarını bulmalısınız. Kendinize güvenmek, kurs dışı aktiviteler yapmak, kurs çalışmalarını sınav olarak düşünmek, stres altında çizim yapmaya alışmak bu durumdan kurtulmanızı sağlayabilir.
Güzel Sanatlara Hazırlık Kurslarına Kaydolun!
Güzel sanatlar fakültesi yetenek sınavlarına hazırlanmanın en iyi yolu Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu’na kayıt yaptırmaktır. Kendinizi geliştireceğiniz, kariyer hedefinizi oluşturacağınız kursları seçerek bilinçli bir hazırlanma süreci geçirirsiniz.
G.S.F. Yetenek Sınavlarına Kimler Başvurabilir
Güzel sanatlara hazırlık kursuna başlamadan önce sınava başvurmak için uygun şartları taşıyıp taşımadığınızdan emin olmalısınız.
Lise diplomasına sahip, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her yaştan kişiler Güzel Sanatlar Fakülteleri Yetenek Sınavlarına katılabilirler. (T.C. vatandaşı olmayan adaylar ise yabancı öğrenci kontenjanından yaralanabilirler.)
Güzel Sanatlar Fakültelerinde tercih edebileceğiniz bölümler:
- Baskı Sanatları
- Çizgi Film (Animasyon)
- El Sanatları Tasarımı ve Üretimi
- Endüstri Ürünleri Tasarımı
- Fotoğrafçılık
- Geleneksel Türk Sanatları
- Grafik Tasarımı
- Heykel
- Kültürel Varlıkları Koruma ve Onarım
- Müzik
- Resim
- Sahne Dekorları ve Kostümü
- Seramik ve Cam Tasarımı
- Ses Sanatları Tasarımı
- Tekstil ve Moda Tasarımı
- Tiyatro
Kendinize güvenir, azimli ve disiplinli çalışırsanız Güzel Sanatlar Fakültelerinin istediğiniz bölümüne rahatlıkla girersiniz…